Ter ondersteuning van de Maastrichtse Carnaval ontwerpen en verkopen wij jaarlijks het welbekende Spèngske. Sinds afgelopen jaar hebben wij een oude traditie in ere hersteld en betrekken wij het volk van Maastricht weer bij het maken van het ontwerp. Tussen de 41 inzendingen zat ook de huidige winnaar, de 8 jarige Lindsey Coorens van OBS de Perroen uit de Heeg. Zij maakte in mei van dit jaar, onder leiding van juf mevrouw de Dreuw, deel uit van groep 5. Gewapend met kleurpotloden, stiften en een A4’tje deden zij mee aan de ontwerpwedstrijd. Als prijs mag Lindsey met haar familie een dagje naar Toverland.

De verkoop van het Spèngske start op zaterdag 3 november in de Muziekgieterij tijdens het “Oetroope vaan ut Vastelaovundsleedsje 2019”. De verkoopprijs zal € 3,- bedragen. Het Spèngske is verkrijgbaar in een zilveren en een gouden uitvoering.

Wilt u mee doen met de ontwerpwedstrijd voor spengske 2020? Er zijn 3 eisen:

-gebruik de kleuren rood, geel, groen:
-gebruik het jaartal: 2020
-gebruik de tekst: Mestreech

Stuur uw inzending vóór 1 mei 2019 in naar spengske@detrekkers.nl. Succes!

Zoals ieder jaar kunt u uw Spèngske ook bestellen via bovenstaand e-mailadres. Zoekt u nog Spèngskes uit voorgaande jaren? Ook daarvoor kunt u ons een email sturen! Kijk op deze pagina voor de beschikbaarheid en laat ons weten welke exemplaren u nog zoekt. Wie weet kunnen we u nog helpen met het completeren van uw verzameling.