Ter ondersteuning van de Maastrichtse Carnaval ontwerpen en verkopen wij jaarlijks het welbekende Spèngske. Sinds 2017 hebben wij een oude traditie in ere hersteld en betrekken wij het volk van Maastricht weer bij het maken van het ontwerp. Tussen de 197 inzendingen (!) zat ook de huidige winnaar, de 9 jarige Thijmen Geijtenbeek van de Montessorischool Binnenstad.

Hij maakte in het begin van dit jaar, onder leiding van juf Mariet, de winnende tekening van de Sint Servaasbrug. Als prijs mag Thijmen met zijn familie een dagje naar Toverland.

De verkoop van het Spèngske start op zaterdag 9 november in de Muziekgieterij tijdens het “Oetroope vaan ut Vastelaovundsleedsje 2020”. De verkoopprijs zal € 3,- bedragen.
Het Spèngske is verkrijgbaar in een zilveren en een gouden uitvoering.

 

Wilt u mee doen met de ontwerpwedstrijd voor ’t Spèngske 2021? Er zijn 3 eisen:

-gebruik de kleuren rood, geel, groen
-gebruik het jaartal 2021
-gebruik de tekst: Mestreech

Stuur uw inzending vóór 1 mei 2020 in naar spengske@detrekkers.nl. Succes!

Zoals ieder jaar kunt u uw Spèngske ook bestellen via bovenstaand e-mailadres. Zoekt u nog Spèngskes uit voorgaande jaren? Ook daarvoor kunt u ons een email sturen! Kijk op deze pagina voor de beschikbaarheid en laat ons weten welke exemplaren u nog zoekt. Wie weet kunnen we u nog helpen met het completeren van uw verzameling.