Dit carnavalsseizoen brengen de Trekkers alweer voor de tweeënveertigste keer het traditionele Spengske aan de man. Het Spengske wordt al sinds 1972 uitgebracht ter financiële ondersteuning van de Maastrichtse Carnaval. Deze Spengskes zijn voor veel mensen een collectors item en daardoor graag gewild.

Dit jaar komt, op het zevende Spengske in de reeks van 11 ’t Smikske te staan, afgeleid van een afbeelding die ook voorkomt op de sjabbeleer, die de Tempeleers dragen. ’t Smikske is nodig om de tol, de kokkerel draaiend te houden. In 2009 was de kokkerel al op ’t Spengske te bewonderen.

De verkoopprijs van ’t spensgke is € 3,- en is verkrijgbaar in een zilveren en een gouden uitvoering.

Op zondag 4 november wordt ’t Spenkske verkocht bij de uitverkiezing van ’t Vastelaovendsleedjse 2013 in de Platte Zaol. Daarnaast zal op De11devaande11de en tijdens de openbare jaarvergadering van de Tempeleers op vrijdag 16 november dit kleinood verkocht worden. Natuurlijk kunt u ook uw Spèngske bestellen via ons e-mailadres spengske@detrekkers.nl. Spèngskes uit voorgaande jaren zijn veelal ook nog verkrijgbaar.