Incidentele activiteiten

Waterprocessie Maastricht 17 augustus 2008

Waterprocessie75 jaar geleden verhief Paus Pius de XI Onze Lieve Vrouwe Kerk “Sterre der Zee”, in de volksmond “Slevrouwe”, tot basiliek. Ter viering van deze vond voor het eerst een processie over het water plaats. De dag begon met een Hoogmis op Slavante bij de St. Pietersberg, waarna 30 boten en duwplatforms over de Maas, met deelname van alle stadsdevoties, koren en harmonieën voor het eerst in Maastricht een waterprocessie aflegde.

De waterprocessie eindigde bij de aanlegsteiger van Rederij Stiphout, om aansluitend de weg te vervolgen in een korte processie naar “Slevrouwe”.

Heiligdomsvaart

HeiligdomsvaartOm de 7 jaar vindt de Heiligdomsvaart plaats. Dit is een religieus feest van spel, zang en devotie welke met een grootse Ommegang besloten wordt.

De Trekkers ondersteunen het Processiekommitee met het opstellen en begeleiden van de deelnemende groepen. In 2018 zal wederom een heiligdomsvaart (de 55e )plaats vinden in Maastricht.  www.heiligdomsvaartmaastricht.nl

 

Feestweekend BCL

BCLDe Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL) is een koepelorganisatie van en voor carnavalsverenigingen of vastelaovesverenigingen in Limburg en ver daarbuiten. De BCL heeft als doelstelling het in standhouden van de carnavalscultuur. In het weekend van 20 t/m 22 november organiseert de BCL in samenwerking met VV De Keemeleers het jaarlijkse feestweekend. De Trekkers zullen gedurende dit weekend de aangemelde verenigingen uit Limburg, Duitsland en België begeleiden tijdens de te houden optocht op zondag 22 november. De optocht zal, nadat Burgemeester Gerd Leers en Gouverneur Leon Frissen het startschot gegeven hebben, via de Markt, Centrum Maastricht, St. Servaasbrug, Wiecker Brugstraat naar de Griend trekken. Daar aangekomen worden de bezoekende verenigingen getrakteerd op een groots BCL treffen met vele Limburgse artiesten.

www.carnaval-limburg-bcl.nl

Reuzenoptocht

ReuzenoptochtOp 1 juni 2014 vond er weer een Reuzenoptocht plaats in Maastricht. Deze optocht wordt iedere 5 jaar georganiseerd door Stichting Reuzengilde Gigantius. Onze rol is het opstellen en begeleiden van de deelnemende groepen.

www.gigantius.nl

 

Processie Scharn

Het tijdstip van de processie te Scharn is veranderlijk, maar in ieder geval rond de dertiende juni, de verjaardag van de patroonheilige Antonius van Padua. De werkzaamheden zijn dezelfde als bij de Stadsprocessie. De processie wordt gehouden tijdens de ‘Sjaander Broonk’.

www.sjaanderbroonk.nl

 

Lees meer over onze Jaarlijkse activiteiten.