Activiteiten

Preuvenemint

Preuvenemint/StruyskommiteeTijdens de 4 dagen van het Preuvenemint op het Vrijthof, zijn we bezig met het ondersteunen van de leden van het Struyskommitee in ruimste zin van het woord. De Trekkers-dames maken al 32 jaar deel uit van de vaste kassabemanning.

www.preuvenemint.nl

CV De Tempeleers

De TempeleersTijdens de Carnaval houden De Trekkers zich voornamelijk bezig met het ondersteunen van CV De Tempeleers, de stadscarnavalsvereniging van Maastricht. Ondersteunen kan dan gezien worden in de ruimste zin van het woord. Tijdens de activiteiten in de aanloop naar Carnaval houden de Trekkers zich ook bezig met de verkoop van het Vastelaovend Spèngske (meer over onze activiteiten voor de Carnaval, zie agenda).

Taken: het rangeren en begeleiden van de optochten tijdens:
– het Oetrope vaan Ziene Hoeglöstigheid
– het Inhole vaan Ziene Hoeglöstigheid in Mestreech op de zaterdag voor Carnaval
– de Groete Optoch op Carnavalszoondag
– de Kinder Optoch op Carnavalsmaondag

www.tempeleers.nl

Stadsprocessie

Tijdens de Stadsprocessie, eerste zondag na 13 mei, wordt samen met het Processiekommitee, de processie begeleid. Hierbij is de belangrijkste taak het op volgorde zetten van de deelnemende groepen, en ervoor te zorgen dat de groepen aaneen gesloten de processie afleggen.

www.sintservaas.nl

André Rieu

Ook tijdens de concerten van André Rieu is onze taak veelzijdig. Zo zorgen wij ervoor dat het Vrijthof, samen met de organisatie, enkele uren voor aanvang van het concert vrij is van bezoekers. Daarna zijn we tijdens het opengaan van de ingangen met diverse taken belast, zoals het begeleiden van mensen naar de middenring en het theater.

Tijdens het concert zien wij er op toe dat de bezoekers zich niet in de ruimtes tussen terras en middenring bevinden.

www.andrerieu.nl

Lees meer over onze Incidentele activiteiten.